Saturday, 22 November 2014

First Ice Skating Experience! (Gorky Park, Moscow)

Posted by Shiera Leo at 02:07 1 comments
Assalamualaikum.

Haa mesti ada korang2 yang cakap, apa la first time skating. Orang kat Malaysia pun dah banyak kali. Maklumlah, aku orang Terengganu tak sempat pergi skating kat sunway tu. Hmm, dah tu duduk kat Moscow 2 3 tahun takkan tak pernah skating? Time kelas Physical Education (macam kelas PJK) pernah lah. Tapi biasanya cikgu suruh kitorang ski-ing, bukan skating.

Ni time last winter, February kot. It is the largest outdoor ice rink in Europe kot, tak sure. Korang boleh google balik haha. So memang best la, boleh fefeeling macam omputih kat oversea gituuu. (pftt, padahal memang kat oversea pun) Malas la nak taip panjang2. Korang tengok la sendiri kehebatan aku dan kawan2 hewhew. Sorry kalau video blur senget tertunggang terbalik.

video


video


video

Bosan ke tengok video banyak2? Nah ni ade satu je lagi. Tak nak tengok takyah play haha. Ni second time aku pergi skating kat tempat sama, just 2 or 3 days after. Because i just love skating and that place!


Okay dah, tu je. Nanti dah salji, aku pergi skating lagi, aku upload lagi. Kalau suka bagitau, kalau tak suka pun bagitau haha.

Okbai.

P/s : Video yang diupload (bukan link dari youtube) boleh tengok kat desktop je kot, kat mobile takleh. Aku pun tak tau kenapa T.T




Thursday, 20 November 2014

Long Distance Relationship

Posted by Shiera Leo at 01:43 2 comments
Long distance relationships aren't always ideal. In fact, they're really though. You spend countless of hours just talking through a phone or through a screen. You can't see the person when you want to or when you most need them. You can't hug, you can't hold hands, you can't kiss. You lose the intimacy in a physical sense. But then, your relationship becomes based on each other and nothing else.


You learn to communicate, because a long distance relationship without communication is nothing.

You learn to trust, because you can't always see or know everything the person is doing.

You learn to sacrifice, because someone's always going to lose a bit of sleep from the time difference.

And lastly, you learn to appreciate. So often, we take for granted the people and relationships in our lives because we think they'll always be there. But when you only have a limited amount of time with a person, you learn to appreciate and cherish every single moment you have with them. When you finally see that person after weeks or months of seeing them only through a computer screen. It is one of the greatest feelings in the world. When you've waited for something so long and you finally have it, you cherish it.


The key of a long distance relationship is faith. If both of you are not willing to give up. If both of you are willing to stand up and still try after every time one or both of you fall.

"Distance isn't for the fearful, it's for the bold".

It's for those who are willing to spend a lot of time alone in exchange for the little time with the one they love. It's for knowing a good thing when they see it, even if they don't see it nearly enough.

Wednesday, 10 September 2014

Misi Baru Tahun ni

Posted by Shiera Leo at 20:58 3 comments
Assalamualaikum and hai semua.

Sorry lama tak update. Dah seminggu aku sampai Moscow. Tapi setelkan hal university visa semua tu dulu, kemas kemas rumah dulu, then baru ada masa free sikit ni hihi.

Dah ada beberapa orang bagitau yang diorang dah dapat poskad tu. Ada yang pm through fb ada yang post kat instagram ada yang tulis satu post pasal poskad tu *sukasukasuka* Alhamdulillah dah sampai. Yang lain macam mana ye? Nanti update okay.

Misi baru tahun ni? Misi apa pulak ni? Haha. Alkisahnya kononnya nak amalkan gaya hidup sihat. Dalam erti kata lain, nak diet and beriadah sikit haha. Sementara takde salji lagi ni. Karang dah ada salji dah tak boleh main kat bawah. Well, kita tunggu dan lihat je *angkat kening* Tapi aku takde la passionate sangat nak kurus ke apa. Just nak try jadi sihat yang betul, bukannya "sihat" haha.

Lunch haritu *nangis* Takde dah nasi ayam nasi goreng nasi lemak nasi berlauk.

Okay dah mengarut. Kalau ada pape korang nak tau pasal Moscow, bagitau aku okayyy.

 Sekarang autumn.

Okbai.

Friday, 29 August 2014

Poskad dah hantar

Posted by Shiera Leo at 09:01 9 comments
Assalamualaikum.

Semalam aku dah posted out all your postcards. Hopefully sampai kat korang dalam keadaan baik la kan. Aku harap korang terima je apa yang ada haha. Tulisan dah la hodoh(lama tak menulis sebab cuti 2 bulan setengah), nak cepat lagi, takde idea nak tulis apa.


Nanti bila korang dah dapat bagitau la ye. Walaupun korang tak berapa suka ke sebab hodoh haha. Tu je yang aku mampu.

Kepada bloggers yang menang tapi lambat bagi details tu, sorry sangat sangat sangat tau. Sebab aku dah janji akan offer kepada blogger lain kalau lambat kan. Tapi i feel so bad sebab korang dah menang cuma lambat respon. Aku faham. :( So, insyaAllah lain kali or time cuti next year, aku still akan bagi korang poskad ni. Tapi lambat sikit la. Takpe kan huhu.

Tu je kot. Doakan aku dah nak balik Moscow *nangis*

Okbai.

Sunday, 24 August 2014

Seminggu je lagi :(

Posted by Shiera Leo at 14:48 8 comments
Assalamualaikum. Hai semua.

Seminggu je lagi. Seminggu je lagi apa ni? Seminggu je lagi kat Malaysia. *nangis* Cuti summer dah nak habis. *nangis lagi* So seminggu yang tinggal ni busy sikit lah. Time ni la semua orang nak meet up (bajet hot haha) nak packing lagi.

So nak bukak blog, blogwalking pun tak sempat, apatah lagi nak update blog. Nanti kat sana kalau ada masa free aku update la pasal study ke pasal Russia ke travelogue tempat2 yang aku dah pergi sebelum ni ke. We'll see lah nanti.

Or kalau korang ada pape nak tau boleh la bagitau aku. Kalau aku boleh share, insyaAllah aku share. Ada sesiapa yang nak further study kat Russia? Boleh jugak contact aku through blog ni or directly through facebook or social media yang lain. InsyaAllah aku akan tolong apa yang termampu.



Nah aku belanja gambar satu haha. Ni masa first year kot ke second year. Excited sangat sampai guling2 dalam salji. Sekarang ni dah malas, kadang2 dah meluat tengok salji haha. Bukan apa, salji tu kotor jugak. Macam tanah lepas hujan. Takpelah nanti aku cerita panjang2 lagi okay. Nak packing ni huuu *nangis*

Okbai.

Monday, 18 August 2014

Segmen | Tingkatkan Trafik Blog Anda ! by Irsyahealthyhouse

Posted by Shiera Leo at 18:46 13 comments
Assalamualaikum.

Nak naikkan trafik blog anda? Jom join segmen ni. Klik je gambar kat bawah ni.





Saturday, 16 August 2014

Evariena Tushiera?

Posted by Shiera Leo at 22:47 16 comments
Assalamualaikum, hai semua. Nak cerita sedikit sebanyak tentang aku. Walaupun korang taknak tau haha, kene baca jugak.

Nama aku Evariena Tushiera binti Leeonis. Nama betul, bukan nickname ke nama manja ke. Banyak kejadian pasal nama aku ni. Yang latest, masa raya hari tu. Pergi beraya, then mak kawan aku tanyalah nama apa. Aku cakap la Eva, Evariena Tushiera. Dia pun kata nak tau nama betul =..= Makcik, tu nama betul saya la.

Umur takyah bagitau lah. Tapi sekarang nak masuk 4th year of study. Pandai-pandai la teka berapa umur aku haha. Oh ya, sekarang aku tengah study kat medical school dekat Moscow, Russia. Baru habis setengah, tinggal setengah lagi. Mama, dah penat belajar =='

Okay apa lagi hmm. Dulu sekolah kat SM Sains Dungun. Asal Terengganu. Lahir, membesar dan menetap di Terengganu. Orang ganu pior ni eh. Mak asal Terengganu ayah asal KL. Nama aku pelik sikit sebab ayah ada keturunan cina. Tapi tempias yang kena kat aku sikit je la.

Dah la tu. Nanti banyak-banyak korang meluat pulak.

Okbai.

Nampak tak bahagian mata je kena tempias keturunan cina.
 

The Perks of being Eva Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos